Ven.

   I lördags var jag på ön Ven mellan Skåne och Danmark. För att ta sig till Ven så får man ta en snabbfärja från antingen Helsingborg, Landskrona eller Köpenhamn, om jag har förstått det hela rätt. För min del så blev de från Landskrona. Avståndet från land till ön är 4,5km och de tog 32min för båten att komma dit. Jag går 4,5km på 40-45 min.

   Kaptenen vägra växla upp till andra växeln. Fast om man tänker på hans utseende så förstår jag. Killen kunde kolla 360grader utan problem. Både fram och bak på samma gång. Lätt! Ena ögat såg ut så här:  (.  )  och de andra så här:   ( ´ ) och ihop såg de bara sjukt ut. Hans lätt efterblivna tjockis bror jobbade också på båten. Han hade nog downsyndrom. I alla fall i min värld. Skulle inte förvåna mig om den ena gasade medans den andra bromsade. De spelar ingen roll hur många handikapps OS dom vunnit, dom e fortfarande efterblivna. Tillslut anlände båten till Ven i alla fall.



image10



   Ven är en liten ö med några badstränder, små hus, en kyrka och för jävla många fåglar. Måsar, gäss, änder, måsar, kråkor och måsar. Måsarna jagade dessutom en stackars kråka. Dom kanske lekte ta eller nått. En gång var det nära att två gräsänder döda mig men jag gav dom ondögat så drog dom vidare. Ingen attackera mig så jag är nöjd.


 

image6image7



   Jag slapp fågelattacker men däremot va de en getjävel som moona mig! Jag stog och tog kort på han och hans polare så helt plötsligt vänder han sig om och fäller upp svansen och buttcrackar mig. Inte bara cracken utan hela brunögat fick jag rätt i ansiktet. Och så stog han tills jag cykla därifrån. Vilket jag gjorde efter att jag fotat honom. Typiskt att det var en svarting dessutom.



image8image9



   Ven är enda stället i Sverige som kan odla durumvete av någon anledning. Tror nog att dom e ensamma i hela Sverige med att ta 20.- för en, ja en (1), glasskula. 35.- för två (2) kulor. De e vad jag kallar Nics Price! Den smakade bra men så god var den inte.

   Som helhet var de helt ok. Om jag komemr åka dit igen? Ja, kanske. Men då simmar jag nog över. Går nog fortare så. Ryggsim. Med ett storpack Magnumglass, fågelskrämma och en flaska senap i bagaget. Senapen e till getjäveln ifall han moonar mig igen. Skrattar bäst som skrattar sist!




   Dagens godistips:


   Plopp Tutti frutti! Om du inte redan äter på en sådan, spring genast till ICA, Hemköp eller turkboden nere på hörnet och köp upp ett lager. Tänk dig glädje doppat i choklad. Då tänker jag våfflor med Nutella men Plopp Tutti frutti  är nästan lika gott.





En död helg.

  

   På fredag morgonen struntade jag i att sova.  När jag kom hem tog jag en dusch, packade min väska, fixade färd kost och sen va de dags att åka till Köpenhamn via Malmö. Vi var ett gäng som bilade ner. Målet va att ta sig till Köpenhamn och kolla på utställningen Bodies. När vi väl börjat åka får jag frågan om jag har med mig lakan. Världsvan som jag e så fatta jag noll om vad dom prata om. Tydligen ingår inte sånt när man bor på vandrarhem. I Malmö hittade vi ett köpcenter och då passa vi på att gå in på systemet, för fredagsnatten skulle vi spendera i Malmö, och in på Hemtex för att köpa sängkläder  till mig. Jag blev mer eller mindre påtvingad ett vitt lakanset med rosa döskallar på. Men den va helt ok faktiskt.


   Väl i Malmö gick vi ut och käka pizza och sen drack vi lite öl hemma hos killen vi skulle sova över hos. Ganska skönt gäng vi hängde med den kvällen. Sen blev de en uteservering  och sen till stället man ska va på om man är "inne" i Malmö. Innestället hette nått i stil med Dabaser. Uteställe skulle jag kalla de. Deras uteservering va större än insidan plus att dom spela Madonna hela tiden. Vilka lyssnar fortfarande på den transan ?

  
   Malmö i helhet va ganska kasst. Sevärdig heter? Turning Torso och en 4meter hög bordslampa på ett torg.


image1





   På lördagen efter frukost var det dags att bege sig till Köpenhamn. Vi checkade in på DanHostel som ligger mitt i centrum och är 5 stjärnigt. Jag bäddade min säng och prov låg mina nya lakan. Dom va sköna. Sen var det dags för mat kännde vi. Vegbuffé fick det bli. Sjukt stor buffé. Men som med all vegmat så smakade allt samma, de smaka kallt. Inga kryddor what so ever. Fans 2 rätter som va varma.  Pizza och spenatlasagn. Pizzan hade massa ost på sig men min favorit va klart spenatlasagnen. Andra omgången bestod av bara spenatlasagn. Nästan lika god som vanlig lasagn. Och mätt blev jag.


  Nu var de dags! Bodies! En medicinsk utsällning med konserverade människor. Riktiga, förr levande människor. Man fick se allt! Och då menar jag ALLT. Skelett, inälvor, blodsystemet och alla muskler. Hjärnor, hjärtat i detalj och foster. Sjukt bra utställning som jag hoppas kommer till Sverige snart. Nu vet jag hur lungorna hos en frisk person ser ut och hur lungorna på en rökare ser ut. En frisk hjärna och en hjärna som fått en hjärnblödning eller en tumör. Hur hela matsmältningsprosessen går till, på riktigt, och inte bara en bild i en bok eller en animerad film. Sett en människa i tunna skivor så man ser en genomskärning av människan. Både uppifrån och ner  och från sidorna. Ett halft huvud, en knäckt döskalle, ett helt spelett och massor, massor mer.


 

image2  


 

   Höjdpunkten var ändå när jag frågade om jag fick hålla i en hjärna. Och de fick jag. Först vågade jag inte men tänkte: När får jag chans nästa gång att få hålla i en riktig människohjärna? Så jag tog mod till mig och höll i den.  Sen fick jag även hålla en flådd fot, en lunga och en njure men efter de plocka jag upp hjärnan igen. De va en mäktig upplevelse jag nog aldrig kommer att glömma.


 

image3




Dagens restips:


   FunCity! Kul för alla. Här finns Lucia, Lollipopfabriken. Kameler och lamadjur. Karuseller och kissbåtar. Grisar på gården och kaniner på taken. Låter det overkligt? Ta E20 mot malmö och skylten dyker upp strax innan Varberg. Have Fun!


Då va de dags.

   ...för mig att göra entré i blogg världen. Vad har jag att komma med då? Antagligen ingenting. Ju mer onödigheter desto bättre. Saker jag antagligen kommer ta upp:

-  Livet som singel. Fördelar/nackdelar
-  Wii
-  Musik
-  Tattueringar/Piercingar
-  Och annat onödiga saker.




Dagens musiktips:

Artist:
The Devil Wears Prada   -   www.Myspace.com/tdwp
Låtar:
Number Three, Never Forget                        
HTML Rulez D00d                                           

Artist:
Eyes Set to Kill   -   www.Myspace.com/EyesSetToKill
Låtar:
Sketch In Black & White
Only Holding On

   The Devil Wears Prada är ett screamoband med lite mer metalcore sound än vanligt och Eyes Set to Kill är lite poppigare screamo då sångaren är en tjej och killen på synth får skrika halsen av sig lite då och då. Bra skit i alla fall.



Ps. Glöm inte att Alesana ( www.Myspace.com/Alesana ) sitt andra album 3: Juni.







RSS 2.0