Konst och glass.

   I onsdags gick jag på konstutställning. Sjöfartsmuseét hade en liten utställning om japansk tattueringskonst. Alla tattueringar va gjorda av Hiroyoshi III. Min favorit blev denna.
 



   En helkropstattuering med sju, eller om de var nio kommer inte riktigt ihåg, drakar. Enbart i svart dessutom. Personligen skulle jag velat ha i lite rött med då rött och svart e mina favvo färger när de gäller, ja allt istort sett.

I forna Japan tatuerade man brottslingar så alla kunde se vilka som var banditer och inte banditer. Vissa fick hund tattuerat i pannan medans vissa fick de mer humana att bara få en cirkel tattuerad runt armen. Som ett armband fast högre upp på underarmen. Har några kompisar med just sådan tattuering och en av dom har tre stycken. Tjuv med återfall kanske. He he!




   Sista bilden från utställningen föreställde en västerlänsk person från tidigt 1900-tal som gjort japansk tattuering. Skillnaden mellan han och japanerna va att hans drake va liten som en handflata och satt i mellangärdet. Av nån anledning såg han dessutom gladare ut än alla japaner. De kanske stämmer att man ska va glad över de lilla man har.


   Efter alla tattueringar blev de glass från Lejonet&Björnen. Tror dom heter så. Kanske Björnen&Lejonet.  Från och med nu heter dom i alla fall Ockerpris&IngenVäxel. "Betala med jämna pengar tack" stog de på en lapp. Så kosta glassen 27.- vem ligger inne med exakt 27.-? För två kulor dessutom! Jag skratta lite åt skylten och grävde i fickan och insåg att jag faktiskt hade 27 kronor exakt. Hade köpt en Loka på Hemköp på vägen och den kosta13.- så 7kr låg löst i fickan. Chillichoklad och pistage tog jag. Smaka varken chilli eller pistage. Mer som choklad och fulvanilj enligt mig.


   Glassen käkades bakom bygnaden Bengans ligger i för att få lite sol och titta ut över vattnet. Satt ner på en trapp och vad händer nedanför trappen? Majornas byfåne/alkis/pundare ställer sig och spyr! Trevligt.




   Dagens musiktips:


   Xzibit - Get Your Walk On
. Kan d eva bästa hiphop låten? Bra skit e de i alla fall!


Ny mobil.

   Igår fick jag min nya mobil. Äntligen. Min förra gick ju sönder när grannjävlarna på hultsfred punktera mitt tält med deras tältpinne så när jag vakna på morgonen simmade min mobil i en vattenpöl. Och jag som hade lagt mobilen så långt ifrån öppningen som möjligt för att slippa just detta. Hur som helst så har jag en ny nu. Den ser lite tjejig ut men jag gilalr den. Min förra hette Bengt. Denna ska få nått tjejnamn. Men vad? Bodil? Karin? Gertrud? Hmm.. får tänka på de ett tag innan jag döper den.



   

   Sen han jag med en bio på kvällen. The Mist. En drama thriller baserad på en novell av Stephen King. Den va ganska bra. Bästa slutet i alla fall. Älskar slutet. Några specialeffekter kunde kanske varit lite bättre men i helhet får den  lätt en 4:a av 5.




   Upptäckte att mobilen va inställd på spanska. Introduza o cartão SIM. Vafalls!



   Dagens lunchtips:


   Sushi. För er som inte äter fisk, köp varianten utan fisk. För er andra, go nuts! Sushi e grymt underskattat. Finns en nack del dock. De e lite för mycke ris. Wasabi. Mums!


Baka baka en liten kaka.

   21:a juni och syrran fyller år. Då var jag tvungen att baka en liten kaka. Eller tårta rättare sagt. Blev en annorlunda prinsesstårta för en annorlunda prinsessa. Fyllningen bestog av blåbärssylt, chokladpudding och rosa grädde. Smakade faktiskt jättegott.



   Senare på eftermiddagen ringer en kompis, min japan kompanjor, och frågar om jag ska med till en av hennes kompisar och fika. Klart jag ska!


   När jag går av vagnen vid centralen ringer hon och frågar om jag kan springa förbi Hemköp inne i Nordstan och köpa vit blockchoklad. Varför undrar jag. Tydligen hade hon glömt berätta  att vi skulle baka vårat eget fika. Jag gillar att baka så jag gick till Hemköp men dom hade stängt. Gick till Coop på avenyn och köpte de istället. Sen gick de inga vagnar till korsvägen så jag fick promenera dit och från korsvägen skulle jag vandra upp för bakken till mitten av Eklandagatan. Blev en lång promenad men lätt värt de med tanke på vad jag skulle få äta.


   Först gjorde vi nån tårta med lime topping och choklad botten. Limetoppingen smaka lite udda men annars va den skit god. Sen gjorde vi även brownies med nötter i och de va grymt gott. Att baka e aldrig fel.





   Dagens restips:


   Spårvagn. Går sjukt mycke fortare än att gå. Har man lite packning med sig så är det mycke bekvämare än att kånka runt på den skiten genom halva stan. Man behöver inte ens anstränga sig i uppförsbackar när man åker spårvagn.


Hultsfred.

Så var man tillbaka i bloggvärlden. Min blogg blev tydligen flyttad så den har legat nere ett tag.


   Var som sagt var på Hultsfredsfestivalen iår. Köpt en digitalkamera för att fota allt som händer och sker där nere. Kan ju säga direkt att batteriet höll bara i fyra dagar så sista dagen finns inga foton ifrån. Och bilderna från fredagen lär jag ju gömma långt in på nån mapp som ingen kommer hitta.


   Lineuppen på årets festival va ganska blyg. Enligt mig iaf. Kom ner redan på tisdagen vid fem och dom två första dagarna bestod enbart av festande.


   Första bandet att se på torsdagen var Anti Flag. Ett band jag börjat gilla den senare tiden. För mycket punk för mig från början men dom två senste skivorna, vilket visade sig vara dom tre senaste då vi missat ett skivsläpp, är inte ren punk utan mer pop/rockigt. Bra spelning. Bra start på festivalen. Efter spelningen va de hetsdricka i tre timmar som gällde för sen spelade Simpel Plan. Ett band jag inte e så jätte förtjust i utan mer eller mindre gillar dom för två låtar. Tur att jag gick på den spelningen för dom va lätt dagens bästa band. Scennärvaron, utstrålningen, publikkontakten och aktiviteten på scen. Dom ägde Hultsfred den timmen. Smög bort och kollade på Paramore med innan Serj. Paramore va ok. Bra tidsfördriv istället för att bara häcka i 30 minuter.


   Sen gick Serj på scenen. Kan lätt säga att de va SÄMSTA framträdande på festivalen. På skiva låter han ganska bra. På scenen står han och ylar falskt som om han vore en böneutropare. Skrikigt och falskt. Smuttade på rödvin och hade på sig en frack och hög hatt från filmen Dum&Dummare. Han stog still på en punkt halva spelningen för att sedan sätta sig resten av spelningen bakom ett piano och framföra andra halvan mer livlöst än den första. Stor besvikelse! Har ändå sett han uppträda med System of a Down och vet vad han går för. Lägg ner soloprojektet Serj och rocka på med SOAD istället.
 



   Efter Serj var det nästan två timmar väntan innan Rage Against The Machin så då passade jag på att spana in Jimmy Eat World. Ganska ösig spelning. Allsång när låten Sweetness drog igång. Hela Atlantis sjöng med. Kollade bara några låtar för jag ville hinna med Danko Jones med innan RATM.


   Danko Jones va sådär bra. Tror scenen kan ha varit förstor för dom. Dom e ju bara tre stycken trots allt. Har alltid missat dom när jag varit på festival förut och hörde även att folk sa de runt omkring att dom va bättre för ett -två årsen. Men nu har jag sett dom iaf.


   Vid midnatt var de dags för årets dragplåster Rage Against The Machine. Förra gången dom va på hultsfred såg jag dom med. De va år 2000. Den gången gick jag efter halva spelningen för att de blev för dammigt så man såg inte så mycke och för att jag aldrig varit ett Rage fan. Rapmetal e kanske inte riktigt min grej. När folk lyssna på Rage och kasta gatusten lyssnade jag på KoRn och drack öl. Nu e de år 2008 och denna gången gick jag efter halva spelningen för att jag hade ont i ryggen och för att jag aldrig varit ett Rage fan. Lyssnade på sista halvtimmen från mitt tält. Säkert en bra spelning om man gillar musiken.


   Torsdagen spenderades ensam.


   Fredagen inleddes av Raist Fist. Bra spelning. Ös från början till slut. Enda klagomålet, spela sound of the republic. Dom skippade den även på Gbgspelningen i våras. Min favoritlåt. Sångaren klagade lite med för han tyckte att scenen va för stor för deras musikstil. Blev inte lika tight och svettigt som de ska va på HC spelningar. Lite av bandets och publikens energi försvinner när de e sånt avstånd mellan publik och scen. Men hur långt avstånd de än va så va de bra!

Senare på kvällen kollade jag på Black Lips. Dom sög. Johnnossi. Dom va sådär. The Hives. Hur kan man inte tycka om ett band som säger "Hoppa!" så hoppar kanske 50 i publiken och då lägger dom till "Hoppa som om vi vore RATM!" och då börjar 500 att hoppa. Hives vet hur man får igång en publik.


   Efter Hives var de dags för de som kom att va bästa spelningen på hela festivalen. Arch Enemy! Jag var skitfull! Musiken va stenhård! Sångerskan hade brutalaste rösten och ljuset kunde få en epileptiker i tyskland att få en epilepsiattack. Helt underbart var de. Och då ska tillägas att jag bara gillade tre låtar med dom innan men har nu alla plattorna.



    På vägen till tältet den natten gick jag även förbi HIM och kollade tre låtar.


   Lördagen spenderades ensam och nyktert för jag skulle köra hem på natten. Packade all packning och begav mig sedan till festivalområdet. Spanade en del band men dom som e värda att nämnas är Blue Foundation, Mustasch och The Haunted.  Hmm. Tror jag såg fler band den dagen men kommer inte på några nu så jag antar att dom inte va så bra.



    HÅKAN! Ha ha!! Kom på att jag råkade se Håkan vad han nu heter i efternamn. Käkade langos och hörde nått men de tog slut och massa folk gick mot stora scenen. Jag hakade på och när jag kommer fram och ser scenen så ser jag den pajjasen springa runt. Ja ja. Käkade upp langosen på plats och gick med gråten i halsen.


   På natten körde jag hem och hettsåt choklad för att glömma.


   Vad har jag lärt mig av detta festivalbesök? Åk till tyskland för svenska festivaler e skit. Japp, antagligen aldrig mer en svensk festival för mig. Om inte...




   Dagens trösttips:

   Choklad. Funkar även när du råkat lyssna på Håkan.


Insomnia.

   Igår, onsdag, led jag av insomnia. Hur mycke jag än försökte sova så gick det inte. Efter nån timme av sömnlöshet fick jag nog och gick upp och klippte mig och tog en dusch. Frisyren e fortfarande den samma och de syns typ inte att jag klippt mig. Mina kuddar har format frisyren väl.


image17

   Efter klippningen och duschen gjorde jag ett nytt försök att sova. Gick inte.I  grannbyggdnaden renoverar dom alla badrum och kök och idag bestämde sig snickarna för att testa den nya maskinen, Vi-borrar-så-hårt-i-marmor-och-betong-att-även-din-byggnad-skakar-och-ljudet-väckte-precis-döingarna-begravda-i-kinesiska-muren-maskinen!!! Fick nog och gick upp. Ringde Citymail som tydligen inte hitta rmin adress. Hittade en lapp nere vid entrén häromdagen där de stog att jag skulle skriva mitt namn på dörren. Mitt namn har stått där i över en månad. Skaffa glasögon eller sluta va så lat och gå upp några våningar och läs på dörrarna. Kan du inte läsa så sök jobb på Samhall, finns säkert andra som kan, och vill, ha ditt jobb.


   När den riktiga posten damp ner(Titta! Jag fanns visst på dörren!) så fick jag en avi att jag hade ett paket att hämta på Coop. Jippie! Jag gillar paket. Jag drar till Coop.


   De första jag ser när jag väntar på hissen är den klassiska varningsskylten. Den gula med den person som klämmer sig. Antar att nån klämt sig och sedan var dom tvungen att sätta dit klistermärket på varenda hiss. 1000 spänn på att de va nån dum amerikan.  Åker ner alla sex våningar och ser en till varnings skyllt. Fast denna var annorlunda. Hur fan klämmer han sig? Ärligt talat. Har den feta amerikanen klämt sin feta mage på väg ner och hans fru klämt sin vattenskalle på väg upp? Oj oj oj!


image18


   Väl inne på Coop köper jag en glass i förbutiken och går sedan till postavdelningen som ligger 2m brevid. Lämnar avin, öppnar min glass, och väntar. Och väntar. Och väntar. Och väntar! Hela glassjäveln han jag käka upp. Sen kommer tjejen tillbaka. Tomhänt dessutom. 'Jag kan inte hitta ditt paket, jag ska leta lite till'. Ja, leta tills du hittar för din dator sa precis till dig att den fanns. Fast de var lite synd om henne. Hon såg nästan lite efterbliven ut. Fast på ett sött sätt, om man nu kan se efterbliven ut på ett sött sätt. Undrar om hon som liten blev mobbad av särklassen för att hon såg normal ut eller av den vanliga klassen för att hon ser efterbliven ut? Hur som helst. Efter ca 20min letande hittar hon paketet. På vägen hem nynna jag på Joel bitar melodin "Kommer du ihåg hur det var förra sommarn. Kommer du ihåg hur du bada i havet. Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt!". Vet inte varför men den bara ploppa upp i skallen.

   Väl hemma öppnade jag paketet. Ett par nya skor, Puma så klart, en svart skjorta och några röda handdukar. Yes! Skorna passar perfa nu i sommar till mina nya shorts och min army kepa. Fick köpa nytt skärp till shortsen med. Nu har jag ett skärp till varje par byxor. Den grönrutiga hör till shortsen.


image19image20
image21image22



   Dagens mattips:


   Grillad kycklin
. Gärna med lite grönsaker och nått gott att dricka. Grillad kyckling är bra mycket godare än rå kyckling. Tro mig. Låret är godast. Bröstet är så torrt. Vill man så får man ha ris till och typ currysås men då orkar man inte lika mycket kyckling.


Sallad och glass.

   Idag blev det en sväng ner till stan. Till Carlings för att köpa shorts. Hitta ganska många snygga shorts och även en del skjortor. Väl vid kassan så står det en "alternativ poppare" i kassan, en typisk Håkan/Money Brother-sak, och frågar 'Gillar du the Killers'(antar att hon gillar dom), samtidigt som hon pekar på min t-shirt. Det står The Killers på min t-shirt men under bandbilden står de även 'World Destruction Tour'. Jag skratta lite och sa att detta är ett helt annat band och pekade på bandmedlemmarna. Håkantjejen titta nogrannare och skratta."Den va cool men jag skulle inte våga ha den på mig". Bandmedlemmarna består nämligen av Bush, Saddam, Hitler och Bin Ladin. Vi stog och småprata lite ett tag om allt möjligt. Tänkte fråga om hon ville följa med på en fika efter jobbet men då gick hon ut ur kassan och börja plocka kläder och då såg jag hur hon va klädd. He he! Synd på en så söt och trevlig tjej.


   Efter den tunga besvikelsen med kassatjejen fick de bli lunch. Sallad stog på menyn. Sjukt stor salladstallrik jag fick. Orkade inte äta upp allt. Tror knapt Homer Simpson a.k.a. Bottomless Pete hade klarat den tallriken. Första gången jag åt majrova, vad jag vet i alla fall, och de va ganska gott. Den var färgad rosa. Så bakar jag med. Mycke karamellfärg så de blir roligt att äta. Lätt att jag kommer tillbaka.


image15

   Som efterätt blev de en stor våffla med tre kulor glass, melon, jordgubb och äpple/kanel, med mjukglass på och nötkräms topping. Den satt som en smäck!

image16



   Dagens sightseeing tips:


   På drottningtorget här i Göteborg finns det ett antal roliga, fula, konstiga, fulla och sovandes a-lagare. Om dom inte är fulla eller går på knark så sitter dom stilla mitt i solen med täckjacka och sover. Dom går barfota och sparkar duvor. Kul att titta på men gå inte för nära. Då vill dom bjuda på sin hepatit B smittade öl. Och jag är inte vaccinerad.


Dyr mat och billig öl.

   Idag var jag på en turkisk restaurang. Inte ofta jag går på restaurang om man inte räknar take away thai eller pizzerian nere på hörnet. Vad är då så speciellt med en turkisk restaurang. Jo, de ska jag berätta. För de första så e de galet varmt inne i restaurangen. Antar att de ska spegla värmen i turkiet, jag har aldrig varit där så jag kan bara anta. Personalen verkade lite så där. "jag har bokat för två kl.20.00" sa jag.  Vill ni sitta inne eller ute fick jag som svar. Och sen tillägger han, om ni vill sitta ute så är det kö.Vi valde inne för att slippa kön som inte existerade. Jag tittade mig  runt men de enda jag såg var ett par som kyparn verkade känna. Fanns ingen kö. Plus att pensionärerna på hören gick precis. Två platser ledigt med andra ord. Vi var två. Har dom inte matte i turkiet? Alla kända mattematiker är ju ifs greker. Väl inne säger kyparn: Här finns ett ledigt bord. Doh! Vi hade förbokat och i telefonen fick jag bekräftat att de fanns bord ledigt. Ge mig ett bord och laga min mat!


   När vi satt oss märkte jag att de fanns ljus på alla borden. Mysfaktor, men även svettfaktor. I en lokal på 38 grader så känns levande ljus lite sådär tycker jag. Istället för 38 grader fick vi nu stå ut med 173,5 grader. Vågade fan inte dricka öl till maten så de fick bli vatten. Isvatten. I stort glas.


   Till vänster satt sex stycken tjejer vid ett långbord. Eller sju kanske dom var från början. Tjejen på hörnet hade käkat upp sin kompis i väntan på maten. Alla såg gansk likadana ut vid de bordet, alla utom hon. Hon såg ut som två.


   På bordet framför mig satt en familj med en dotter, 14ish, som satt och peta näsan i ungefär en kvart. Mysigt. Speciellt då min förrätt kom in och de såg ut som om någon hade snytigt sig på min tallrik. Kolgrillad aubergine eller va fan de nu skulle föreställa. I mina ögon va de en aubergin dom mixat i tre sekunder så att den blev lite klumpig och sen lagt i kylen i en kvart så att den blev kall. Hur kan nått grillat vara kallt? Grilla dom den i turkiet och sen kom den hit med bananbåten?


image11

   Sen kom varmrätten. Tog någon grillbricka. Sex olika sorters kött. Lammbiff, segt kött, blodig lammfärsbiff, ännu segare kött i kebab smak och grillad kyckling. Fem sorter? Just de ja, de var grekerna som kunde räkna. Till detta fick jag grekisk sallad fast utan fetaost och tomat, vilket var bra då jag inte äter varken tomat eller fetaost. Istället för tzatsiki fick jag bara yoghurt. Och jag som verkligen älskar yoghurt. Eller inte! Och till detta ungsgrillad potatis. Inte många rätt på den tallriken. Skulle valt den vegatariska champinjontallriken istället. Dels halva priset jämfört med de jag käka och jag vet att jag gillar champinjoner.



   Efter maten blev de Diamond Dogs för lite billig öl. Sol och ett glas vatten. När barerna vägrar starta ACn så måste man dricka vatten. Blev 3 Sol öl och 5 glas vatten innan de va dags för RockBaren. Där var det ännu varmare och stank mer svett än i en bastu så färden gick vidare, utan att beställa nått, till Dancing Dingos. Där var det full fart. Klart kvällens höjdpunkt. Tyvärr har dom inte Sol öl. Men dom har Miller. Me like. På Dingos verkade alla ha kul. Nästan så jag ville dansa. Hade inte barbamamma blockerat dansgolvet så vet man inte vad som hade hänt.

Kvällen som helhet var väl ganska sådär. Fick inte ens nån glass efter maten. Glömde de. Hur kan man glömma av att äta glass? De är som att gå på toa och torka sig men glömma att skita. Illa.


image13image14



   Dagens raggnings tips:

   Små tjejer! Och då menar jag inte unga i 18års åldern utan dom som är små. Nästan alltid mycke sötare än kulstötarna från  Östtyskland som kan dyka upp här och där. När vi föds så får alla 10kg söthet var. Och är man 1.55m lång och väger 40kg så är man ju 25%söt medans en som väger 100kg bara är 4% söt. Alla regler har undantag men i helhet: Satsa på söta tjejer.


RSS 2.0