Kul konversation.

   Idag fick jag en annorlunda fråga. Från en oväntad person. På spårvagnen dessutom. Snacka om att döda den tysta spårvagnsstämmningen där de e "förbjudet" att konversera, titta folk i ögonen eller sätta sig brevid någon om de finns en dubbelplats kvar nånstans i vagnen. Konversationen i fråga utspelade sig på följande sätt:


   -Hatar du kärlek?
Jag tittar upp frågande.
   -De står ju HATE LOVE på dina fingrar.
Jag tittar ner på händerna som jag plaserat brevid varandra på knäna och läser  h a t e   l o v e. Jag tittar upp och svarar:
   -Klart jag gör. Vad finns det att älska?

   -Jag tror dig inte.

   -Nä, hur ska jag kunna hata nått jag inte ens tror existerar.

   -Ok.


Sen hoppa vi båda av vagnen och jag fick bjuda på glass.




   Dagens kulturtips:


   På Gustav Adolfs torg utspelar sig nån teater vid 19-tiden på vardagar. En utklädd gubbe, antagligen till Gustav Adolf, viftar med svärd och har sig. På trappan brevidhonom brukar de ligga nån hemlös och sova eller så står de en alkis och kissar. På en bänk 15m brevid sitter jag och äter glass.


Fyllansdagar.

   I helgen drog jag till Trollhättan igen. Drog redan på torsdagen, jag hade ändå inget att göra. De första som hände när jag landa i Trollhättan va att dra till systembolaget. Tre flak fick de bli. Borde räcka i tre dagar för  två personer. Vilket de såklart inte gjorde. Fick fylla på med ett flak på lördagen. Och då drack vi ute två dagar med. Och jag som trodde de skulle bli en billig helg. Fick spel inne på Max på fredagen och köpte chilli chees för några hundra.


   Kvällarna avrundades med bastu. Vid tre-fyra tiden brukade bastun dras igång och siste man brukade kom ut runt sju på mornarna. Och mornarna startades med ett stort glas rom och cola. Basta i nån timme för att sen mer eller mindre däcka på en ledig yta och sova där i fyra timmar och sen starta dagen med en rom och cola. Festival!




   Fyra av de kompisar jag skulle träffa hörde inte av sig och gav mig kalla handen när jag hörde av mig. Träffa gamla Boråspolare jag inte sett på år. Känt killarna i fyra-fem år men nu tog jag mod till mig och fråga vad den ena killen heter. En visste jag redan. Grymt besviken på vad han heter. Skulle aldrig frågat. Skaffade mig en ny room-mate, vi letar för fullt efter lägenhet så har du en trea i bakfickan, call m! Smulan och Lilla Gumman i samma lägenhet kan inte bli annat än hett! Fick även tre nya kompisar som inte är värda att nämna. Men  den ena va snygg(blond) och den andra va söt(brunett) och den tredje var tjock.


   Idag tog semestern slut. Satt nio timmar på jobbet. Sola i två timmar, surfa i två thimmar gick en timme på upptäcktsfärd och sov i typ fyra timmar. 192kr/h. Perfect! Så går de om chefen ger en fel information och receptionen är stängd. Har bränt en dvd med lite serier som jag ska kolla på imorn och ska även ta med mig  ett högskoleprovstest och se om jag orkar plöja igenom den. Hoppas jag inte får tag på chefen imorn heller. Ringde trots allt 10ggr innan jag gav upp.





   Dagens komma-ihåg-tips:


   Glöm inte busskortet i en annan stad. 3-månaders kort kostar trots allt 1000.- Fick planka och hade precis läst att boten ligger på 1.200.- nu. Som tur var upptäckte jag kontrollissarna på Backa innan dom upptäckte mig. 100kort suger!


Mr Blue.

   Superhjälte fest i Trollhättan den 12 Juli 2008. Mr Blue groovar loss som aldrig förr!


Bride of Destruction.

   Superhjälte fest i Trollhättan den 12 Juli 2008. Bride of Destruction rockar loss med lite hjälp av Awsome Atom och Andy Android! Fire!




Nytt, nytt, nytt.

   Idag fick jag ett paket på posten från den gula tomten. Fick en ny Nokia och nytt nummer av Parlino. Fråga mig inte varför. Nån har beställt de åt mig. Men de var ju gratis så jag tackar inte nej. Laddat med 200.- dessutom. Den stora frågan e ju om man orkar lära sig ett nytt nummer. Har haft samma nummer sen min första mobil och de va första året på gymnasiet. Och de va längesen. Jag e ju gammal nu.


   Ny lägenhet! Yes. Efter snart fyra år i Gbg har jag chansen att få min första lägenhet. Förstahandskontrakt! Alltid haft andrahandskontrakt, varit inneboende, bostadslös eller haft svartkontrakt. Men nu jävlar! Om allt går enligt planerna så blir de tillbaka till Biskop i mitten av oktober. Kanske inte där jag vill bo och kommer ha ett rum för mycke men de är ett förstahandskontrakt iaf.



   Var även på Röhsska museet idag och spana på gamla skatebrädor. Va kanske inte bästa utstälningen men glassen efteråt satt som en smäck! Tuffast på museet va nog ändå stattyn på fjärde våningen som föreställde barnens och tjuvarnas gud inom någon japansk religion. Japanska delen va bättre än både skate och svensk designhistoria ihop. Go Japan!




   Dagens drinktips:

   Vatten. Grymt underskattat. Den släcker törsten och smakar typ neutralt. Varken specielt gott men heller inte illa. Kan fås i smaker och med bubblor i. Grymt underskattat vätska.

Hjältar.

   Drog till Trollhättan på torsdagen. Enda packningen var en tandborste i fickan. Tänkte bara sova där en natt och åka hem på fredagen igen men så blev de inte. På torsdagen blev de en hel del öl. Byggde en stadig fylla. På fredagen tog vi de lugnt och förberedde oss inför lördagen.
 



   På lördagen var det dags för maskerad. Tema superhjältar. Man skulle hitta på en egen superhjälte.  Själv blev jag en superskurk istället. Varför rädda människor när man kan döda dom? Bride of Destruction! Klädd i vit spetskjol, vit blus och ett brett bälte och en motorsåg i handen gick jag omkring och döda folk på stan. Sjukt kul va de. Vi va 13st som klätt ut oss. Folket på krogen skratta som fan åt oss. De gjorde vi med. Folk tyckte de va kul. Bartendern skratta när baren helt plötsligt fylls med superhjältar. Den ena fulare än den andra. Och vi va ganska fulla med. När vi skulle åka hem så skippa vi taxikön. Gick före alla och hoppa in i taxin. Som superhjälte får man lite förmåner, eller man tar dom. Killen som körde tyckte de va kul iaf.





   Dagens serietips:


   Chuck
. En datanörd som får av misstag massa hemliga uppgifter från CIA.


Semester.

   Onsdag kl.06:30 började min semester. Så gött! Slippa all "stress", alla ögonkännare och alla som myglar och ser "jätte" upptagna ut så fort nån viktig person närmar sig. För att fira starten så gick jag och köpte melon på vägen hem. Inte en. Och inte två utan tre olika meloner. En kul, en grön och en orange. Efter de finns de nog plats för en öl eller två. Skål!





   Dagens aktivitetstips:
  
   Gör absolut ingenting. Bara chilla och ha de gött! De ska jag i alla fall.

Aj aj aj!

   Idag tog jag en spruta. Vaccin mot Hepatit A +B. Fick som krav att antingen vaccinerar jag mig mot Hepatit eller så får jag flytta. Orka va hemlös. Tog sprutan och doktorn säger att den e onödig. Japan e ett väldigt rent land. Skit samma. Jag kanske reser till nått skitland nångång och då e de ju bra att redan ha tagit den. Bara 2ggr kvar. Jag fråga om sprutan ger ärr och de skulle den inte göra. Hon fråga om jag var vänster eller högerhänt. Höger. Då skulle jag få den i vänster arm. Tar av mig tröjan och hon ser min tattuering och säger snabbt att vi ska nog ta den i höger arm ändå. Om nu sprutan inte lämnar några ärr eller nått varför byta så snabbt till höger? Ska fylla högerarmen i december och ta sista sprutan i januari. Ska be och få den i vänstra låret ovanför tattueringen. Verkar skumt med sprutor. Och ont i armen har jag. De läskiga va ju att man känner hur vätskan kryper i armen.


   Efter sprutan va jag tvungen att köpa en present till mig för att jag har  varit så duktig. Ett knep&knåp pussel från TeknikMagasinet. Sänkte den på 2a försöket. Antiklimax värre. Va även på Lagerhaus och köpte en kopp, en tallrik, en handduk och en väckarklocka. Bra bra! Döskallar på handduken så klart.


   På vägen hem köpte jag lunch. Sushi. Testade en Cuba Cola med. Den va sådär. Smaka lite Dr. Pepper.




   Dagens tips:


   1

   1

   1
         2
      X
         2
      X
      X

   1
      X

   1

         2

   1


Sticky, Liseberg, jobb och Japan.

   I torsdags var det dags igen. Dags för the Dillinger Escape Plan att slackta publiken på Sticky. Och slackt blev de. Dom beta av hit efter hit. Publiken röjde. Bandet röjde. Allt va skitbra som alltid när Dillinger spelar. Har sett dom live 3ggr nu och har aldrig blivit besviken. Lätt bästa liveakten jag sett. Klassar alla band som SOAD, Rage, Anti Flag, KoRn osv. osv. skulle vilja se dom igen fast på Trädgårn. Den scenen e snäppet större och den kan nog va perfekt för dom. Lagom scen så alla kan röja utan att slå ner varandra och lagom mängd publik får plats där utan att tappa den där känslan mellan publik och band som lätt försvinner på större scener och festivaler.



   På fredagen var de dags för premiär för Häckner på Liseberg. Hans 12år i rad. Själv har jag bara gått dom senaste3 eller 4 åren. Slapp kön in med för vi va på Häckners gästlista så vi gick in i den lilla porten brevid den stora.


   Efter Häckner så var de dags för jobb igen. Fast inte på Volvo utan på uteserveringen på Storan. Från kl.20 till 03.30. gick upp kl.09.dagen efter och va på Storan kl.11 igen. Och slutade 03.30. Jag sålde öl för över 25.000.- på lördagen. Kassasystemet crasha presis efter stängning på fredan så jag vet inte hur mycke jag sålde den dagen. Pengarna jag tjäna får finansiera mina kommande vaccinationer.


   På söndagen fick man tummen ur och bokade hostel i Japan. Bara vacciner kvar istort sett innan resan. Längtar som fan!




   Note to self:


   Om man sätter alla andra i förstahand, hamnar man själv sist. Hjältar vandrar alltid ensama.


Kampfrad.

   Idag gjorde jag de jag länge vägrat. Jag tog en trip till Ikea. Var tvungen att införskaffa en datastol. Köksstolen tar knäcken ur min rygg. jag har verkligen försökt hålla mig borta därifrån men nu trilla jag dit. Allt som allt med resan, tur och retur, tog de som tur var bara en timme. De första jag gjorde när jag klev igenom helvetets portar var att fråga en i personal vart stolar fanns. Fick en övertydlig förklaring på blekingemål och två liter saliv i mitt ansikte. Nillson vs. Ikea 0 - 1. Gick till stolavdelningen fort och provsatt dom två jag redan kollat upp på nätet. Bestämde mig för den ena men behövde andra hjul till den och fråga tjejen brevid mig, som jobbar på Ikea, vilket hyllplan hjulen ligger på. "Jag var faktiskt på väg och ta min lunch nu!"  Nillson vs. Ikea 0 - 2. Och irriterad lät hon, men efter lite smicker fick jag reda på den infon jag va ute efter. Nillson vs. Ikea 1 - 2.




   Gick fort som fan till självplocklagret och tog stolen och extrahjulen, la allt på en liten gul kärra i stil med dom ölkärrorna man köper på färjan, fast denna var nazistiskt Ikeagul med blå Ikea logo. Sen till snabbkassan där man scannar in allt själv. Scanna in båda sakerna och drog mitt Ikeakort. Inget hände. Drar kortet igen. Inget händer. Nillson vs. Ikea 1 - 3. Väljer att mata in siffrorna från kortet manuellt men får då upp ett medelande på skärmen som frågar hur många påsar jag har. Trycker att jag inte har nån påse och då ballar maskinen ur. "Tillkallar personal". Ye ye. Nillson vs. Ikea 1 - 4. En hyperaktiv tant kommer och hjälper mig. Nollställer allt och ber mig göra om allt och går därifrån. Jag börjar om.

   Hamnar på pås sidan igen och väljer noll påsar men de gick inte så den tillkallade personal igen. Nillson vs. Ikea 1 - 5. Tanten kommer tillbaka och nollställer allt igen och ber mig göra om. Jag gör om men denna gången e jag grymt irriterad så jag drar kortet upp och ner så fort jag kan i ungefär 3sec. Då plinga de till. Nillson vs. Ikea 2 - 5. Men när jag ska välja bort påse dör systemet igen. Nillson vs. Ikea 2 - 6. Tanten kommer tillbaka och gör allt manuell istället. Hon knappat in kortnummret och körkortsnummret manuellt och då funka de. Nillson vs. Ikea 3 - 6.


   Efter betalningen tittar hon anklagande på mig och säger "Denna kärran får du inte ta". Som om jag tänkte sno kärrjäveln. Nillson vs. Ikea 3 - 7. Alla mörka med tattueringar e faktiskt inte tjuvar.Jag lyckas hitta en annan kärra att dra ut paketet på till bilen. Lastar in bilen och vad ser jag!?! En gul kärra!!! Jag tog den! Nillson vs. Ikea 100 - 7!



  
   Köpte en tröstglass på vägen hem. Slutseger till mig med 138 mot 7. Hem och byggde ihop stolen på en kvart och den funkar. Ny stol, nytt datorspel och ny frisyr. Let the weekend come!
   
   Nu? Sova innan jobbet i natt.



   Dagens musiktips:


   Juliet
med låtarna Avalon och Would You Mind. Monotom house med en skön kvinnlig röst.


Tröttnat.

   I helgen va jag ute på Dancing Dingos. Inte varit speciellt fest sugen dom två senaste helgerna men denna helgen va bästa polarn i Gbg så jag chilla med honom. Började dagen med att gå på stan och leta efter Japan guider inför resan i höst och ta en glass. Sen inflyttningsfest. Fick för mig att de var fredag och ville till systemet vid 17-tiden men fick klrt för mig att de va lördag och systemet va stängt. Fick en flaska vitt att förfesta på så jag köpte Sprite att späda den med. Då funkar vin. Efter inflyttningsfesten så va de Dancing Dingos som gällde. Billig dricka, skönt folk och trevlig personal.


   Träffade många vänner denna helgen och förra helgen. Varje gång jag träffa nån gammal kompis så upprepades samma replik: "Hej! Va kul/roligt/trevligt att se dig. Varför umgås vi inte längre/Varför hör du inte av dig längre?" Och snäll som man är hittar man på en ursäkt för att inte såra istället för att va ärlig och säga: "För att du hör aldrig av dig längre/Jag slutade höra av mig när du slutade svara."  Trodde vänskap gick ut på att ge och ta från båda sidor men hade visst fel. Ena sidan tar och tar och får medans den andra sidan ger och ger tills denna har förlorat. Tur att man har ett gäng barndomskompisar iaf som alltid finns där oavsett om man hör av varandra varje dag eller en gång i månaden.


   Inte fyllt på mobilen på två månader. Gick från 400-500sms/mån till noll. Får ett samtal/sms veckan om inte jag hör av mig först. Gick från 600.-/mån i mobilräkning till straffavgift på 49.-/mån pga. Inaktivitet från mitt nummer. Sparar 550.-/mån. Nått positivt iaf.


   Trodde aldrig jag skulle skriva detta men jag har tröttnat på dom 3 sakerna jag gillade bäst:


   •1.       Kött.

   Fyllt hela min frys med fisk och dyl. När köttlusten dog tog fisk suget över. Allt ifrån lax till makrill, från bläckfisk till räkor och musslor. Får se hur lång tid de tar innan jag tröttnar och går tillbaka till kött.


   •2.       Choklad

   Från att ha varit chok-a-holic till att tacka nej när de bjuds på en bit. Hmm. Det sägs att de finns ett ämne i choklad som kroppen producerar när man e kär och därför vill man ha choklad när man e nere eller oälskad. Har mitt hat/min tröttnad vuxigt sig så starkt att min kropp stöter bort detta änme totalt?  Illa. Choklad är bäst. Eller var bäst.




Veckans tre plus:


   Fick reda på lite hemlig info om mig på jobbet. Sånt som bara chefer vet och vad som står i företagets papper om mig osv. Bra info kan jag meddela.


   Min nya chef är en skit trevlig HC kille. Känner alla i Raist Fist och umgicks mycke med dom innan han flytta till Gbg. Kört hela sXe grejen och allt. Favoritband, Earth Crisis och Snapcase. För mycke oldschool för mig men Hatebreed hade vi gemensamt.


   Japan! All planering i resan är igång på riktigt nu. Resan betald och bara den svåra biten kvar. Alla sprutor. Tänkte åka ovaccinerad men fick som krav att Hepatit A +B måste jag ta om jag vill bo kvar. Vem vet, kanskr hinner få en egen lägenhet innan dess.


RSS 2.0