Högskoleprovet och framtidsstudier.

På lördag ska jag göra högskoleprovet. Känn hur det smakar i munnen. Högskoleprovet. Bara namnet får en ju att känna sig som Mowgli i Djungelbogen när han precis träffar Baloo och sticker in huvet under stenen med myror. Frågan är bara om jag kommer hinna ta ut huvudet i tid eller om jag kommer fastna där. Kommer sätta mig vid en bänk inne i provsalen och få Forrest Gump-syndromet. Kommer springa hela vägen till Kina och tillbaka för att komma bort från det. Från det onda. Känner att jag inte kommer få de resultatet jag e ute efter. På lördag ryker dock oskulden och då går det väl aldrig som man planerat så får se de som en erfarenhet istället och ev. göra om det till hösten.

 

Om jag nu lyckas hyfsat bra på provet ska jag söka till Socionomprogrammet på GU, Jkpg Högskola och Socionompedagog på Högskolan Väst i Thn. Det hade varit tufft att vara läkare av nått slag. Överläkare Nillson. En titel är aldrig fel att ha. Sjuksyster skulle jag aldrig bli. Har många kompisar som är det och jag tycker dom har på tok för dålig lön med tanke på deras utbildning och arbetsuppgifft.  Plus att jag ser väl inte så jätte bra ut i sjuksköterske dress.

 

 

 

 

Ha ha ha! Har en kompis som en gång råkade säga att om jag köper en frenchmaid dress så lovade hon att ha den på sig och städa hos mig. Undrar om desamma gäller för en sjuksköterske dress. Jag hitta en på Tradera.com för 27.- Önska mig lycka till.

Om inte så har jag bästa halloween dressen till mig själv.

 

 


 

Bot av traumatisk upplevelse:

 

Jag har en kompis som är utbildat psykolog. Ni som faktiskt ”råka” titta på bilden ovan kan få hennes nummer. Jag ska förbereda henne att hon kommer få en fullbokad vår.


O’Soda-boy.

   Ytterligare en lördagskväll i nykterhetens tecken. Känner inget fest sug alls. Festar kanske två till tre gånger i månaden istället för två till tre gånger i veckan nu för tiden. Vet inte vad det kommer sig. Tappade suget totalt strax innan jul och nyår. Dessutom uppskattar man inte helgerna på samma sätt nu som arbetslös som en arbetare gör.


   Grannen kom över och ville kolla på film för hon var inte heller festsugen. Vi gick till Hemköp och köpte lite godis och ett sex-pack folköl. Själv var jag även sugen på O'boy så köpte ett litet paket O'boy och en liter mjölk. När vi kommer hem till mig får jag bästa idén! Soda Stream O'boy!  Hur rätt låter det inte!?! Sagt och gjort.


 



Vit = Mjölk,  Brun = O'boy,  Rosa = Mjölk med hallonsmak.


   Det första jag märkte när jag började var att mjölken exspanderade en del så mycket mjölk sipprade ut när jag streamade den och mjölkens konsistens blev lite fluffigare, men knappt märkbart. Hur smakade det? Tro de eller ej, men det smakade....  Fräsht!! Väldigt uppfriskande. Enbart mjölk smakade lite väl mycke kolsyra. Men O'boy versionen va grym! Samma sak gäller den med hallonsmak. Alla små bublor som kittlar i munnen gjorde att jag kände mig som en liten fnittrig pojke. Grannen påpeka att jag lyste upp i hela ansiktet när jag smakade och jag kunde inte sluta le. Ja, ni vet ungefär som när man för första gången "råkar" titta i en porrtidning. Lite förbjudet, men ändå tillåtet.


   Efter exprimentet kollade vi på en del avsnitt av The Big Bang Theory. En grymt bra serie av killen som även gör Two And A Half Men.  Se båda serierna om ni inte redan gjort det. Vi drack våra öl och käka lite popcorn och chillifyllda oliver. Jag drack även mina expriment. Fick faktiskt hälla ut hälften för mycket kolsyra försvan när jag rörde ner O'boyen och hallonsmaksatsen så de blev avslagna ganska fort.


   När grannen gick hem blev jag sugen på en kopp te. En kopp kolsyrad te. Kokade vatten och hällde det i ett glas. Sen hällde jag i lite kolsyrat vatten. Mycket kolsyra fångades upp i tepåsen som blev lika uppsväld som en laktisintolerant efter en milkshakebuffé. Även te var gott med kolsyra. Svag tesmak med lagom mycke bubblor. Sen att det ser ut som ett urinprov är en annan sak.




   
   Nästa års sommarfluga. TeSoda, SodaCoffé och Chock-O-Soda. Kom ihåg vem som var först. Undrar om det går att SodaStreama glass?

McDonald’s + ONOFF = Sushi.

   Jag och en polare va på väg till stan för att skaffa en SodaStream till mig. På vagnen till Nordstan kommer vi på att vi var ganska hungriga. Vi va nu-hungriga, och inte om-en-timme-hungriga, så alla vanliga restauranger gick bort, vi hade inte pallat sitta och vänta på maten. Vad återstår då?


   Typ McDonald's och likvärdiga snabbmatsrestauranger. Jag funderade i sju sekunder och kom fram till att jag inte ville ha nått från McDonald's.  De har faktiskt en cheeseburgare som är god. Fast vad är brödet gjort av? Konsisiensen är inte brödig utan mer åt gelatin hållet. Finns lösgodis nere på Hemköp som har i stort sett identisk konsistens. Godisbröd, ketchup och nån köttfärsliknande biff med en bit orange plast på (osten). Och ändå får dom den att bli god. Men de som fick mig att rata McDonald's var personalen. Finniga 16-åriga killar som ena sekunden har Isaac Hayes basröst och andra sekunden skiftar de til Mew sångarens tonläge. Eller alla tonårs brudar som jobbar där och har fullt med plåster i ansiktet, för man får tydligen inte ha synliga piercingar. De är faktiskt nått positivt. Alla som nu faktiskt har böldpest och andra åkommor i ansiktet kan dölja detta utan att folk märker de utan tror att dom har en ny sorts piercins som täcker hakan, halva pannan och båda kinderna. Nej. Vill inte ha någon hamburgare av någon som ser ut som en hamburgare i ansiktet. Det blev sushi! Söta och osminkade asiater som alltid är trevliga och ler. Maten är klar på fem minuter. Plus att maten faktiskt är både god och nyttig.


   Efter maten drog jag till ONOFF på Backaplan och köpte mig en Soada Stream. Den funkar bra och jag köpte även en smaktillsats. Hallon. Smakar nästan som Hallonsoda. Hade i lite för mycket av smaktillsatsen så det var lite för sött. Lite mindre smak och lite vodka i så tror jag de kan bli gött!








   Dagens vits:

   Why is six afraid of seven?
   Because seven eight nine!

7 månader och gråhårig.

   Då var man tillbaka i etern efter 7 månaders dvala. Vad har hänt sen sist? Massor och ingenting. Drog till japan strax efter förra inlägget. Var där i två veckor med en kompis. Japan var grymt! Slår t.om. glada Köpenhamn. Måste till Tokyo nån mer gång.


   Fick foten från Volvo. Det var ingen högoddsare direkt. De resulterade i att jag började spela det beryktade World of Warcraft igen. *suck*


    Visa en kompis mina två gråa hårstrån i tinningen. Hennes svar? "He he! Jag ser mer. Tre, fyra, fem, sex. Och en här, sju!" Tack för ditt stöd i dessa hårda tider. Tack.


   Börjat dejta en tjej. Slutat dejta en tjej. Börjat dejta samma tjej igen.

   Appro på tjej...


   ...skulle ta ut pengar i bankomaten inne i Nordstan igår innan jag åkte upp till henne. De tog 11 minuter. 11 jävla minuter! Och de va ingen kö. Hade bråttom till bussen som gick 22.45 så jag kolla på klockan precis innan jag ställde mig vid bankomaten. 22.29. Tog första bästa bankomat. Den gav bara 500-lappar så gick till nästa bankomat, två meter bort.


   De första som händer när jag sätter i mitt Visa är att bankomaten drar in det och istället för att visa slå-kod-bilden så ser jag en vit skärm. En jätte vit skärm. I en minut. Kan ha varit två minuter.  Jag pepprar på Avbryt-knappen. Inget avbröts. Tillslut kommer slå-kod-bilden upp. Trycker mina fyra siffror. Inget händer. Trycker koden igen. En siffra blir registrerad. Trycker på Avbryt-knappen och får upp texten "slå in alla fyra siffror". Bankomat jävel, jag slog in fyra siffror och du registrerade en innan du la av. Lär dig räkna lågstadiematte innan du tar jobb för en bank. Självklart va de en SEB bankomat, vad annars. 22.35. Märkte att bankomaten registrera ett knapptryck per 30sec. ungefär. Efter mycke om och men lyckades jag slå in min kod och att jag ville ha 100kr. och fick ut mitt kort. Ta dina pengar står de på displayen. 22.38. Sen står de Välkommnen åter. Och mina pengar? Dom ploppa ut 22.40. Fick springa till bussen sen. Nä, nu ljög jag allt. Jag sprang inte. Skulle jag aldrig göra. Men jag hann precis med bussen som tur var.






   Dagens tips för sömnlösa:


   Se filmen Che - Argentinaren. Du lär somna somna snabbare än Forrest Gump springer. Du kommer sova så hårt att du glömmer av att vakna.


RSS 2.0